Horde-lopers domineren Indoor Amsterdam 2024!

13 jan , 2024  

Er waren een hoop mooie prestaties op verspringen, hoogspringen en 60m sprint, maar uiteindelijk gingen de horde lopers toch met de meeste prijzen lopen.

De uitslag bij de dames:

nratleetclub/landOnderdeelPrestatie
1Glenka AntoniaHaag AtletiekHoogspringen1,81m
2Anna BognarHongarije60mH8,64s
3Hanna van Baastav Attila60mH8,68s

De uitslag bij de heren:

nratleetclub/landOnderdeelPrestatie
1Koen SmetPhanos60mH7,79s
2Mark HeijdenPAC60mH7,80s
3Timo Spieringav Attila60m6,81s

Er waren ook nog gevonden voorwerpen, dus herken je iets van de volgende foto’s mail ons vooral. Heb je een wit spike-tasje van Nike met zwarte Nike spikes maat 47 mail ons dan al helemaal, een van je mede-atleten is die kwijt!

Inschrijving open!

27 nov , 2023  

De inschrijving voor de EAP Indoor Amsterdam gaat vandaag open. Dit gebeurd uiteraard via atletiek.nu.

Dit betekent ook dat we de chronoloog gepubliceerd hebben. Dit jaar hebben we de 60m sprint gesplitst in een hoofdprogramma (de 18 beste atleten) en een na-programma (alle anderen). Ook voor verspringen is zoiets (weer) het geval, met de beste 16 atleten die kans maken op drie extra sprongen én prijzengeld in het hoofdprogramma. Lees de informatie dus door voordat je inschrijft, en vergeet vooral niet een tellende prestatie op te geven.

EAP Indoor Amsterdam op 13 jan ’24

22 nov , 2023  

Op zaterdag 13 januari 2024 is het weer tijd voor de allerbeste sprongen en allersnelste sprints. In de vertrouwde locatie van sportcentrum Ookmeer (Amsterdam) vindt de 2024 editie van de Indoor Amsterdam plaats, ook dit jaar weer onderdeel van het Europese EAP circuit. Je kan het dus niet alleen opnemen tegen Nederlandse (sub)toppers maar ook tegen atleten uit andere Europese landen.

De chronoloog wordt binnenkort gepubliceerd, en dan zal ook de inschrijving (via atletiek.nu) openen.

Geslaagde EAP Indoor Amterdam

11 jan , 2023  

Op zaterdag 7 januari organiseerde AV Phanos de internationale EAP-indoor wedstrijd in Sportcentrum Ookmeer. De internationale atleten en voorzitter van de EAP werden vrijdag al opgehaald en naar hun hotel gebracht en er werd voor hen vrijdagavond bij Phanos in het OS een diner geserveerd. Voor meer informatie over het EAP-circuit zie: https://eap-circuit.eu/. Op zaterdagochtend begon de wedstrijd en vonden eerst de sprints voor de pupillen plaats en vanaf 11.00 uur konden de U20, U18 en senioren hoog- en verspringen en hun 60 meters en 60 meters horden lopen. Er zijn veel mooie prestaties geleverd. Voor uitslagen zie atletiek.nu.  De dag werd afgesloten met sprints voor de junioren.

Voor de nummers 1, 2 en 3 bij de senioren vrouwen en mannen (op basis van de met hun prestatie verzamelde punten) was er een geldprijs beschikbaar. Dank aan alle vrijwilligers en in het bijzonder (de groep van) Urta zonder wie deze wedstrijd niet mogelijk was geweest. 

Geniet nog na met de door ons gemaakte foto’s of bekijk de livestream (let op: vier delen) terug.

Chronoloog & screening

5 jan , 2023  

De chronoloog van as zaterdag is te vinden onder chronoloog en binnenkort ook op atletiek.nu.

Bij de spring-onderdelen zijn er de volgende minimum prestaties gehanteerd:

  • verspringen: vrouwen 4,70m en mannen 5,70m
  • hoogspringen: vrouwen 1,50m en mannen 1,70m (tevens aanvangshoogte)
  • IPC atleten mogen altijd mee doen

Op basis van de prestatie wordt je bij verspringen in de A- of B-startgroep ingedeeld: enkel de A-startgroep met de 18 beste atleten heeft kans op de finale (=3 extra sprongen)

Weer fysio’s en flowcorner

22 dec , 2022  

Reaxion fysiotherapie uit Delft steunt ook deze winter de EAP Indoor Amsterdam. Fysio’s Sara Boekenstijn Martiniz en Jamiro van Reaxion zijn op de EAP Indoor Amsterdam aanwezig en bieden op die dag gratis diensten aan. Jamiro was er vorige EAP Indoor Amsterdam ook bij.

Ook net als de vorig internationale editie is er weer een flowcorner, te vinden tussen de atletiekhal en warming up-hal in. Dus ook deze editie dus weer alle kans om de spieren goed te verzorgen!

Concept chronoloog gepubliceerd

21 dec , 2022  

Met wat vertraging is de concept chronoloog gepubliceerd op deze pagina. Deze wordt nog aangepast als de inschrijving gesloten is. Voor de spring-onderdelen wordt gescreend, degene met de beste prestatie mogen door. Zorg dus dat je opgegeven prestatie bij inschrijven klopt. Deze prestatie is behaald tijdens de afgelopen 1,5 jaar en de link ernaar klopt.

Nieuwe flyer

23 nov , 2022  

Niet op de flyer maar zeker ook goed te weten: de jeugd is ook meer dan welkom om mee te doen: doe mee aan de 60m en kijk daarvoor / daarna naar internationale top atletiek!

Inschrijving open

20 nov , 2022  

De inschrijving is inmiddels open. Senioren en U20/U18 kunnen 7 januari sprinten, horde lopen, verspringen of hoogspringen. Bij de laatste twee onderdelen is mogelijk screening. Pupillen en CD junioren kunnen twee maal een 60m lopen – dus ongeacht de prestatie in de eerste reeks, mag je nog een keer lopen.

Inschrijven kan via atletiek.nu.

EAP Indoor Amsterdam 2023 op 7 januari

6 nov , 2022  

De EAP Indoor Amsterdam van deze weekend vind plaats op 7 januari 2023. We gaan er van uit dat we dit jaar weer internationale atleten kunnen verwelkomen. Ook dit jaar zijn er weer verspringen, hoogspringen, 60m horden en 60m sprint voor senioren. Er is ook 60m horde voor U20 en U18-atleten. Daarnaast is er een voor- en na-programma met tweemaal 60m sprint voor pupillen en CD junioren.

Inschrijven kan binnenkort via atletiek.nu. De rest van de website wordt binnenkort geüpdate.EAP

EAP-together

EAP-future

 

Contact:
Organisatie door Phanos
www.indooramsterdam.nl
amsterdam@eap-circuit.org

 

 

Locatie:
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Plattegrond

Organisatie:
Atletiekvereniging Phanos Amsterdam
www.phanos.amsterdam
Olympisch stadion 1
1076 DE Amsterdam
info@phanos.amsterdam