Deelnemers informatie

Welkom in Amsterdam! Zaterdag 13 januari 2024 vindt de EAP Indoor Amsterdam plaats.

Deze wedstrijd heeft uiteraard een World Athtletics (WA)-certificering, wat inhoudt dat limieten gelopen voor internationale (jeugd)toernooien geldig zijn en de behaalde prestaties worden opgenomen in de world ranking.

In de laatste week voorafgaand de Indoor Amsterdam krijg je per atletiek.nu-mail de belangrijkste informatie doorgestuurd. Let op! Lees deze goed door.

ONDERDELEN
De volgende onderdelen staan op het programma van de Indoor Amsterdam.

60 meter  Dames / Heren
60 meter Horden  Dames / Heren / U20 / U18
Hoogspringen  Dames / Heren
Verspringen  Dames / Heren

SCREENING

Er zal screening plaats vinden: bij 60m sprint en verspringen wordt er geselecteerd op wie in het hoofd- en wie in het voor- of na-programma uitkomt, en daarmee kans maakt op de finale en prijzengeld. Bij veel inschrijvingen zal bij de spring-onderdelen mogelijk ook screening plaats vinden voor deelname, ook dat is op prestatie. Vermeldt daarom bij inschrijven altijd een geldige prestatie. Zie de pagina chronoloog voor meer informatie.

LOCATIE
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meuerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Google Maps

Plattegrond Ookmeerhal 

PARKEREN
Op de parkeerplaats van Sportcentrum Ookmeer is voldoende ruimte om te parkeren. Parkeren is gratis.

WARMING-UP
De sporthal is van 11:00u tot 18:00u speciaal afgehuurd voor een warming up tijdens het sprinten en horde lopen. Hier mag absoluut NIET met spikes aan gelopen worden, maar met gympen of schoongemaakte sportschoenen.
Tijdens de spring-onderdelen is er in de hoeken van de atletiekhal ruimte voor een warming up. Tijdens de loop-onderdelen zal er een kleine ruimte worden afgezet voor wat instartjes.

AFMELDEN
Zodra de inschrijving is gesloten kun je je niet meer afmelden en ben je ten allen tijde inschrijfgeld verschuldigd. Ook indien je afziet van deelname en bent afgemeld. Het inschrijfgeld wordt automatisch vooraf geïnd. De atleet die afziet van deelname is verplicht de organisatie in kennis te stellen via het volgende e-mailadres: wedstrijdsecretariaat-thuis@phanos.amsterdam.

MELDRUIMTE
Er zal dit jaar een callroom zijn. Terzijnertijd wordt gecommuniceerd hoe de meld procedure gaat lopen.

DUBBELE ONDERDELEN
Mocht je ver- en hoogspringen willen combineren, moet het tussentijds deelnemen aan een ander onderdeel dient bij de jury te worden gemeld. De scheidsrechter kan in een ronde de volgorde wijzigen, zodat een atleet in staat is om ook aan een ander onderdeel deel te nemen. De tijdens de afwezigheid verlopen beurt(en) volgens de jurylijst komen te vervallen en kunnen niet worden ingehaald.

De andere onderdelen vinden achtereenvolgens plaats. Wel geldt dat in het hoordprogramma lopen bij zowel de 60m sprint als de 60m horde fysiek zwaar kan zijn doordat de onderdelen kort achter elkaar zijn geprogrammeerd.

FYSIO EN EHBO

Er is EHBO aanwezig tijdens de Indoor Amsterdam. Er wordt nog geprobeerd ook weer fysio’s aanwezig te hebben.

TWEE BESTE PRESTATIES VAN DE DAG

Ook dit jaar zijn er weer prijzen voor zowel de beste 3 vrouwen- als beste 3 mannen-prestaties. De beste drie prestaties worden volgens de World Athletics-puntentelling (voormalige IAAF-puntentelling) voor senioren bepaald; U20/U18-horde kan dus geen prijzen winnen. 60m en 60mh prestaties moeten in de finales gelopen worden. Prijzengeld is €100,- voor de 1e, €50,- voor de 2e en €25,- voor de 3e.

De prijsuitreikingen zijn om 16:50u. Je krijgt alleen prijzengeld als je bij de prijsuitreiking aanwezig bent.

UITSLAGEN
Alle uitslagen live te volgen op atletiek.nu. Er is ook een live-stream via het YouTube account van AV Phanos.

SPIKES
Spikepunten mogen maximaal 6 mm zijn.

VERSPRINGEN
De organisatie zorgt voor aanloop markeringen bij het verspringen. Alle deelnemers krijgen drie pogingen, met de top 8 + top 1 IPC prestaties krijgen daarna nog drie pogingen.

HOOGSPRINGEN
De aanvangshoogte en latverhoging wordt besloten in lijn met de prestaties van de atleten.

De hoogspringmat wordt loodrecht tegen de muur geplaatst over de 60 m baan. Er wordt gesprongen aan de linker- en rechterkant van de mat. Aan beide kanten is 17 meter ruimte. De ondergrond is tartan. Spikepunten mogen daardoor maximaal 6 mm zijn. Het gebruik van kalk en dergelijke is niet toegestaan voor de aanloopmarkering. Tape is wel toegestaan.

De organisatie Indoor Amsterdam en atletiekvereniging Phanos wensen alle deelnemers een prettige wedstrijd en veel succes toe!

Met sportieve groet,

Team Indoor AmsterdamEAP

EAP-together

EAP-future

 

Contact:
Organisatie door Phanos
www.indooramsterdam.nl
amsterdam@eap-circuit.org

 

 

Locatie:
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Plattegrond

Organisatie:
Atletiekvereniging Phanos Amsterdam
www.phanos.amsterdam
Olympisch stadion 1
1076 DE Amsterdam
info@phanos.amsterdam