Deelnemers informatie

Welkom in Amsterdam! Zaterdag 3 februari 2018 vindt de EAP Indoor Amsterdam voor senioren plaats. Op vrijdagavond 2 februari 2018 de Indoor Amsterdam sprintwedstrijd voor pupillen en C & D junioren.

In de laatste week voorafgaand de Indoor Amsterdam krijg je per mail de belangrijkste informatie doorgestuurd. Let op! Lees deze goed door.

ONDERDELEN
De volgende onderdelen staan op het programma van de Indoor Amsterdam.

60 meter Dames / Heren
60 meter Horden Dames / Heren
Hoogspringen Dames / Heren
Verspringen Dames / Heren
Hinkstapspringen Dames / –

 

SCREENING
Indien er meer inschrijvingen zijn dan het programma toelaat, past de organisatie een screening toe. Vermeld daarom altijd je beste prestatie op het betreffende onderdeel. Deze prestatie moet door de organisatie te controleren zijn.

LOCATIE
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meuerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Google Maps

Plattegrond Ookmeerhal 

PARKEREN
Op de parkeerplaats van Sportcentrum Ookmeer is voldoende ruimte om te parkeren. Parkeren is gratis.

WARMING-UP
De atletiekbaan van AAC is vanaf 16 uur open voor de (een) uitgebreide warming-up.

AFMELDEN
Zodra de inschrijving is gesloten kun je je niet meer afmelden en ben je ten allen tijde inschrijfgeld verschuldigd. Ook indien je afziet van deelname en bent afgemeld. Het inschrijfgeld wordt automatisch vooraf geïnd. De atleet die afziet van deelname is verplicht de organisatie in kennis te stellen via het volgende e-mailadres: .

MELDRUIMTE
De call-room heeft bij de Indoor Amsterdam de rol als waiting-room. Dit geldt voor de technische onderdelen (30 minuten van te voren). Atleten melden zich hier voor aanvang van hun onderdeel. Het doel van de waiting-room is dat atleten tijdig en tegelijk de wedstrijdaccommodatie betreden. Het is verplicht dat de atleet zich zelf meld. Dit mag niet gedaan worden door derden. Op bovenstaande plattegrond is de locatie van de waiting-room zichtbaar. Voor de sprint atleten is dit de meldruimte (10 minuten van te voren).

DUBBELE ONDERDELEN
Het tussentijds deelnemen aan een ander onderdeel dient bij de jury te worden gemeld. De scheidsrechter kan in een ronde de volgorde wijzigen, zodat een atleet in staat is om ook aan een ander onderdeel deel te nemen. De tijdens de afwezigheid verlopen beurt(en) volgens de jurylijst komen te vervallen en kunnen niet worden ingehaald.

EHBO
Er is EHBO aanwezig tijdens de Indoor Amsterdam.

BESTE PRESTATIE VAN DE DAG
De beste prestaties van de dag worden beloond. Bij de Indoor Amsterdam strijden de vrouwen en heren samen in één klassement! Er wordt een klassement opgemaakt voor de sprint- en springonderdelen. De beste prestaties worden vergeleken op basis van de IAAF puntentabel en is daardoor voor beide geslachten gelijk. Het beschikbare prijzengeld voor beide klassementen is:

  • €150 – 1e plaats
  • €100 – 2e plaats
  • €50 – 3e plaats
  • €30 – 4e plaats
  • €20 – 5e plaats

De huldiging van de technische nummers is rond 17:00 in de atletiekhal. Aansluitend op het verspringen van de vrouwen. De huldiging van de sprintnummers is rond 20:30, aansluitend na de finale van de Msen 60m. De 60m sprint heeft een A + B finale bij zowel de dames als de heren. De winnaar kan uit beide series komen.

UITSLAGEN
Alle uitslagen live te volgen op atletiek.nu. Er is ook een live-stream via het YouTube account van AV Phanos.

SPIKES
Spikepunten mogen maximaal 6 mm zijn.

AANTAL POGINGEN
Bij verspringen, hinkstapspringen en hoogspringen krijgen alle deelnemers drie pogingen.  De top 8 prestaties krijgen daarna nog drie pogingen.

Hinkstapspringen
De vrouwen springen vanaf de 9 of 11 meter balk.

Verspringen
De organisatie zorgt voor aanloop markeringen bij het verspringen en hinkstapspringen.

Hoogspringen
De aanvangshoogte bij de vrouwen is 1,15 m.  Bij de vrouwen wordt de lat met 3 cm verhoogt.

De aanvangshoogte bij de mannen is 1,41 m.  Bij de mannen wordt de lat met 3 cm verhoogt.

De hoogspringmat wordt loodrecht tegen de muur geplaatst over de 60 m baan. Er wordt gesprongen aan de linker- en rechterkant van de mat. Aan beide kanten is 17 meter ruimte. De ondergrond is tartan. Spikepunten mogen daardoor maximaal 6 mm zijn. Het gebruik van kalk en dergelijke is niet toegestaan voor de aanloopmarkering. Tape is wel toegestaan.

De organisatie Indoor Amsterdam en atletiekvereniging Phanos wensen alle deelnemers een prettige wedstrijd en veel succes toe!  Tot zaterdag 3 februari 2018!

Met sportieve groet,

Team Indoor Amsterdam

 

 

Contact:
Organisatie door Phanos
www.indooramsterdam.nl
amsterdam@eap-circuit.org

 

 

Locatie:
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Plattegrond

Organisatie:
Atletiekvereniging Phanos Amsterdam
www.phanos.amsterdam
Olympisch stadion 1
1076 DE Amsterdam
info@phanos.amsterdam