Deelnemers informatie

Welkom in Amsterdam! Zaterdag 7 januari 2023 vindt de EAP Indoor Amsterdam plaats.

In de laatste week voorafgaand de Indoor Amsterdam krijg je per atletiek.nu-mail de belangrijkste informatie doorgestuurd. Let op! Lees deze goed door.

ONDERDELEN
De volgende onderdelen staan op het programma van de Indoor Amsterdam.

60 meter Dames / Heren
60 meter Horden Dames / Heren / U20 / U18
Hoogspringen Dames / Heren
Verspringen Dames / Heren

SCREENING
Indien er meer inschrijvingen zijn dan het programma toelaat, past de organisatie een screening toe. Dit zal zo goed als zeker nodig zijn bij de spring-onderdelen. Bij de sprint-onderdelen waarschijnlijk niet, maar daar worden de series ingedeeld op opgegeven (gecontroleerde) prestatie. Vermeld daarom altijd je beste prestatie op het betreffende onderdeel. Deze prestatie moet door de organisatie te controleren zijn, en die in de afgelopen 1,5 jaar gelopen of gesprongen is.

LOCATIE
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meuerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Google Maps

Plattegrond Ookmeerhal 

PARKEREN
Op de parkeerplaats van Sportcentrum Ookmeer is voldoende ruimte om te parkeren. Parkeren is gratis.

WARMING-UP
Tijdens de spring-onderdelen is er in de hoeken van de atletiekhal ruimte voor een warming up. De sporthal is speciaal afgehuurd voor een warming up tijdens het sprinten en horde lopen. Hier mag absoluut NIET met spikes aan gelopen worden, maar met gympen of schoongemaakte sportschoenen.

AFMELDEN
Zodra de inschrijving is gesloten kun je je niet meer afmelden en ben je ten allen tijde inschrijfgeld verschuldigd. Ook indien je afziet van deelname en bent afgemeld. Het inschrijfgeld wordt automatisch vooraf geïnd. De atleet die afziet van deelname is verplicht de organisatie in kennis te stellen via het volgende e-mailadres: wedstrijdsecretariaat-thuis@phanos.amsterdam.

MELDRUIMTE
Terzijnertijd wordt gecommuniceerd hoe de meld procedure gaat lopen.

DUBBELE ONDERDELEN
Mocht je ver- en hoogspringen willen combineren, moet het tussentijds deelnemen aan een ander onderdeel dient bij de jury te worden gemeld. De scheidsrechter kan in een ronde de volgorde wijzigen, zodat een atleet in staat is om ook aan een ander onderdeel deel te nemen. De tijdens de afwezigheid verlopen beurt(en) volgens de jurylijst komen te vervallen en kunnen niet worden ingehaald.

De andere onderdelen vinden achtereenvolgens plaats.

FYSIO EN EHBO

Reaxion fysiotherapie uit Delft steunt ook deze winter de EAP Indoor Amsterdam en is met twee fysio’s aanwezig voor gratis advies en korte behandelingen.

Er is EHBO aanwezig tijdens de Indoor Amsterdam.

TWEE BESTE PRESTATIES VAN DE DAG

Er is voor budget voor prijzengeld. Er is één podium met prijswinnaars voor mannen en een voor vrouwen, het gaat dus over de vier onderdelen heen volgens de World Athletics-puntentelling (voormalige IAAF-puntentelling) voor senioren (U20/U18-horde kan dus geen prijzen winnen). 60m en 60mh prestaties moeten in de A of B finales gelopen worden. Het kan dus zijn dat er drie sprinters winnen, maar ook drie hoogspringers.
De prijzen zijn: €100,- voor 1e, €75,- voor 2e en €50,- voor 3e prestatie binnen jouw geslacht.

De prijsuitreikingen zijn zo snel mogelijk na de laatste senioren-finale’s. Je krijgt alleen prijzengeld als je bij de prijsuitreiking aanwezig bent.

UITSLAGEN
Alle uitslagen live te volgen op atletiek.nu. Er is ook een live-stream via het YouTube account van AV Phanos.

SPIKES
Spikepunten mogen maximaal 6 mm zijn.

VERSPRINGEN
De organisatie zorgt voor aanloop markeringen bij het verspringen. Alle deelnemers krijgen drie pogingen, met de top 8 + top 1 IPC prestaties krijgen daarna nog drie pogingen.

HOOGSPRINGEN
De aanvangshoogte en latverhoging wordt besloten in lijn met de prestaties van de atleten.

De hoogspringmat wordt loodrecht tegen de muur geplaatst over de 60 m baan. Er wordt gesprongen aan de linker- en rechterkant van de mat. Aan beide kanten is 17 meter ruimte. De ondergrond is tartan. Spikepunten mogen daardoor maximaal 6 mm zijn. Het gebruik van kalk en dergelijke is niet toegestaan voor de aanloopmarkering. Tape is wel toegestaan.

De organisatie Indoor Amsterdam en atletiekvereniging Phanos wensen alle deelnemers een prettige wedstrijd en veel succes toe!

Met sportieve groet,

Team Indoor AmsterdamEAP

EAP-together

EAP-future

 

Contact:
Organisatie door Phanos
www.indooramsterdam.nl
amsterdam@eap-circuit.org

 

 

Locatie:
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Plattegrond

Organisatie:
Atletiekvereniging Phanos Amsterdam
www.phanos.amsterdam
Olympisch stadion 1
1076 DE Amsterdam
info@phanos.amsterdam