Phanos onderstreept met nieuwe indoorwedstrijd internationale ambities

3-02-2016  

Aankomend weekend 6 en 7 februari vindt de eerste editie van de Indoor Amsterdam plaats. Tijdens deze nieuwe internationale atletiekwedstrijd, georganiseerd door atletiekvereniging Phanos, staan verschillende (sub)top atleten uit 9 verschillende landen aan de start.

Nederlands outdoorkampioen en tevens Nederlands recordhouder op het hinkstapspringen Fabian Florant, zal de strijd aangaan met Nederlands indoorkampioen Sander Hage. Fabian start daarnaast ook op het verspringen. Bij de vrouwen werkt Nederlands indoorkampioene hinkstapspringen Julia Talakua hetzelfde programma af.

Op de 60m sprint bij de heren staat Peter Emelieze op de startlijst. Deze Nigeriaanse atleet heeft 6.60 seconden als persoonlijk record staan en wordt dan ook de te kloppen man tijdens de eerste editie van de Indoor Amsterdam. Bij de vrouwen neemt meerkampster Anouk Vetter het onder andere op tegen de Belgische Esther van den Hende en juniorenkampioenen Tasa Jiya en Eva Hovenkamp. Verder doen zes Nederlandse atleten uit de Paralympische selectie mee op de 60m sprint: Fleur Jong, Marlene van Gansewinkel, Lara Baars, Ranki Oberoi, Ronald Hertog en Jelmer Bos.

Olympiër Gregory Sedoc gaat de strijd aan op de 60m horden met top hordenlopers Jules de Bond (Junioren recordhouder), Tjendo Samuel (zilver NK Outdoor) en Koen Smet (zilver NK Indoor). Dit belooft een mooie strijd te worden. Gregory en Jules troffen elkaar vorige week in Luxemburg waar Gregory slechts 2/100e eerder de finish bereikte.

De onderdelen van de topwedstrijd op 6 februari zijn hinkstapspringen, verspringen, hoogspringen, 60m en 60m horden. Op zondag 7 februari wordt er afgesloten met een sprintwedstrijd 60m voor de pupillen en CD junioren.

De Indoor Amsterdam heeft Europese ambities. Vanaf 2017 is het plan dat de Indoor Amsterdam onderdeel wordt van het Europese EAP-circuit. Naast de regionale en nationale atleten kunnen atleten zich dan ook meten tegen de Europese subtop.
EAP

EAP-together

EAP-future

 

Contact:
Organisatie door Phanos
www.indooramsterdam.nl
amsterdam@eap-circuit.org

 

 

Locatie:
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Plattegrond

Organisatie:
Atletiekvereniging Phanos Amsterdam
www.phanos.amsterdam
Olympisch stadion 1
1076 DE Amsterdam
info@phanos.amsterdam