Geslaagde eerste editie internationale Indoor Amsterdam

8-02-2016  

Op zaterdag 6 en zondag 7 februari was de eerste editie van de Indoor Amsterdam. Een weekend vol met baanrecords, een nationaal record, vele top prestaties en een geslaagde jeugdwedstrijd op zondag. Deze internationale atletiekwedstrijd in Sportcentrum Ookmeer was volgens de vele Nederlandse en buitenlandse atleten zeer geslaagd.

De wedstrijd begon met een baanrecord op het hinkstapspringen door Fabian Florant (16,01m). Ook bij de vrouwen werd een baanrecord gesprongen. Rebecca Sare uit Malta sprong naar 12m én sprong daarmee ook een nationaal record. Met 11,91m werd Louise Taatgen van Groningen Atletiek tweede als beste Nederlander.

Bij het verspringen voor vrouwen ging de winst naar Carola van Wagtendonk met 5,85m. Ook deze afstand was een baanrecord. Bij de mannen ging de winst naar Yoeri Stieglis van Phanos met een sprong van 7,26m. Tijdens de finale van de 60 meter voor vrouwen sprintte Anouk Vetter naar de overwinning in een tijd van 7.46s, vlak voor Marit Dopheide (7.49s). In de finale 60 meter voor mannen snelde de Nigeriaan Peter Emelieze naar de winst in 6.78s.

Bij het afsluitende onderdeel, de 60 meter horden, liep bij de vrouwen Marilyn Nwavulor uit het Verenigd Koninkrijk naar 8.31s. Bij de mannen ging de winst met een baanrecord naar Koen Smet (7.67s). Hij bleef met deze toptijd 2/100e boven de limiet voor het WK Indoor in Portland. Smet werd gevolgd door Gregory Sedoc (7.80s) en Gabriel Odujobi (7.82s). Deze drie verdeelde ook het podium over het algemeen klassement bij de sprintnummers. Tijdens de Indoor Amsterdam zijn twee klassementen opgemaakt en bepaald op basis van de IAAF puntentabel en was daardoor voor beide geslacht gelijk. Bij de technische nummers ging de winst naar Fabiant Florant, Yoeri Stieglis werd tweede en Carola van Wachtendonk derde.

Voor uitslagen klik hier.
EAP

EAP-together

EAP-future

 

Contact:
Organisatie door Phanos
www.indooramsterdam.nl
amsterdam@eap-circuit.org

 

 

Locatie:
Sportcentrum Ookmeer
Dr. Meurerlaan 7
1067 SM Amsterdam
Plattegrond

Organisatie:
Atletiekvereniging Phanos Amsterdam
www.phanos.amsterdam
Olympisch stadion 1
1076 DE Amsterdam
info@phanos.amsterdam